Jasper 30/31 augustus
2 september 2025 - Calgary, Canada
Het was koud vannacht, we zien om ons heen een aantal tentjes, daar wordt al een vuurtje gestookt om op te warmen.
We verlaten de Protection Mountain camping. Het is een camping waarbij we niet in hoefden te checken, je zoekt je plek en er komt niemand langs om te controleren. Heel bijzonder!
We tanken weer vol en gaan op weg naar onze excursie, de Columbia Icefield experience. We rijden over de Icefield Parkway, een van de meest schilderachtige route door de Rockies, langs ijsvelden, watervallen en kloven.
We stoppen bij de Mistaya canyon, een smalle, diepe kloof waar een krachtige rivier (met waterval) doorheen stroomt. Via een brug kun je het spektakel van dichtbij bekijken.

We rijden door naar het Columbia Icefield. Het ijsveld heeft een oppervlakte van 325 vierkante km en is daarmee een van de grootste ijsmassa’s onder de Noordpoolcirkel. Met een bus worden we gebracht naar een punt waar we overstappen op de Ice Explorer, een speciaal ontworpen voertuig met gigantische banden. Daarmee rijden we naar de gletsjer. We lopen er een poosje rond om foto’s te maken.

We worden weer met een bus opgehaald die ons naar Glacier Skywalk brengt. Het is een platform met een glazen bodem. Eerst best eng om er op te gaan staan. Wat een diepte, 🙈
Het is tijd om door te rijden naar onze camping, die 100 km verderop ligt. We checken in en rijden naar onze plek. Hier is goed te zien wat de bosbranden van 2024 hebben aangericht. Het ziet er een beetje triest uit met al die zwartgeblakerde bomen. Schaduw is er dan ook weinig.
We besluiten om morgen een beetje rust te houden. We slapen uit en na ontbijt en koffie, lopen we naar de ingang van de camping om de bus te nemen naar Jasper. Een stadje met talloze souvenier winkels. En allemaal verkopen ze hetzelfde! Ze hebben er wel prachtige fleurige bloemperken.
Terwijl we zitten te eten, staat er op eens een elk in onze achtertuin.
Wytze en Marja:2 september 2025Wat een schitterende natuur 😍
Jan&Henny:2 september 2025Wat een schitterende foto’s!! Geweldige natuur en wat leren we veel over aardrijkskunde 😏 Geniet vandaag weer opnieuw van alle moois wat Canada te bieden heeft💑
Diny:2 september 2025Prachtig weer! Daar wordt je wel stil van....die natuur en die gigantische banden🍀