Vancouver Island 5/6/7 september
8 september 2025 - Pacific Rim Hwy Crossing, Canada
Na vertrek uit Whistler, gaan we vandaag de overtocht maken naar Vancouver Island. De ferry vertrekt om 12.35 uit Horse Shoe Bay. We zijn ruim op tijd en drinken eerst nog even koffie in Horse Shoe Bay. Om 11.30 kunnen we inchecken. We rijden de camper op de ferry en gaan naar boven. Als we al even gevaren hebben, wordt er omgeroepen dat er aan de linker kant een orka te zien is. Iedereen loopt er op af. Ik maak de foto net op tijd, er is nog net een vin te zien.
We rijden de ferry af en doen eerst even wat boodschappen in Nanaimo. Wat is het druk op de weg! We rijden door naar Qualicum Beach en wandelen naar het strand. Daarna gaan we door naar onze camping Little Qualicum Falls. Weer een mooi plekje in het bos.
We eten burrito’s, lekker snel klaar. We verslapen ons een beetje en vertrekken pas om 10 uur. Vakantie kan ook vermoeiend zijn😀 Eerst nog even bij de Walmart een batterij kopen voor de rookmelder. We kijken er nog even rond, je kan er echt van alles kopen. We rijden de Pacific Highway. Het is een highway en de enige weg naar Uclelet en Tofino. Maar wat een slecht wegdek, alles rammelt in de camper. En dan moeten we ook nog dezelfde weg terug!!

Als we de camper op de camping gezet hebben, wandelen we naar een trail in de buurt van de camping. De Rain Forest trail. Door een eeuwenoud regenwoud. Aan het eind kom je via trappen op het strand. Voor het eerst sinds we in Canada zijn, trekken we een vest en lange broek aan. Het is een stuk frisser geworden.
We slapen weer lekker, het is een heerlijk bed. Vanmorgen gaan we met de bus om het plaatsje Tofino te bekijken. 2 dollar voor een enkele reis voor 65+ Het is er nog rustig op de zondagmorgen. We zien hier in Canada veel aanbod van cannabis en hier aanbieding van een joint. We houden het toch maar bij koffie🤪
We rijden terug met de bus naar de camping en gaan dan naar Uclelet waar we een whale watching tour geboekt hebben. We krijgen een mooi rood pak aan, je voelt je net een michelinmannetje😀 Dan stappen we met 8 mensen in de boot en varen rustig de haven uit. Dan gaat het gas erop. We dansen lekker hard op de golven! Eerst zien we heel veel zeeleeuwen 🦭 op de rotsen liggen. Daarna een aantal otters🦦 in het water. Het gaat natuurlijk om de walvissen. We wachten geduldig af. Meerdere boten liggen te wachten en de schippers houden contact. Een heel aantal keren zien we een spuit water omhoog komen en daarna zien we de walvissen boven water. Als we terug willen gaan, zien we er nog 1 niet ver van de boot. De foto’s zijn lastig om te maken, als je ze ziet, schieten ze gelijk weer onder water. Maar we hebben ze gezien en wat is het een gave tocht. De foto’s zijn wel zoekplaatjes😀

Te beleven.
Geweldig
Erg leuk!
Krijg er zelf ook zin in😀