Whistler 3/4 september

5 september 2025 - Brandywine Falls Provincial Park, Canada

Na de watervallen dag lekker gegeten in het restaurant op de camping. We treffen mensen uit Nederland en wisselen even wat verhalen uit. Zij reizen in tegengestelde richting en komen net uit Whistler.

IMG_8748

IMG_8749
De volgende ochtend vertrekken we voor een lange rit naar Whistler. Onderweg ziet het landschap er nogal woestijnachtig uit.

IMG_8751IMG_8755IMG_8754IMG_8757
In de buurt bij Whistler wordt het weer groener. Als we op de camping zijn, zien we wel een smog hangen en het ruikt ook branderig. Op ongeveer 8km afstand in de omgeving van de camping zijn wel branden. We verbazen ons er over dat je gewoon een vuurtje bij je camper mag stoken. Wat hebben een mooie plek in het bos. Het is tijd om te eten en ‘s avonds een drankje. Henk drinkt net als in Nederland een glas Grolsch 😋 IMG_8758IMG_8760

IMG_8761
We merken dat het hier een stuk warmer is. We ontbijten vanmorgen buiten. Daarna zetten we koers naar Whistler. Tim Lammers heeft me net een appje gestuurd met een parkeerplaats. Zij zijn hier vorig jaar geweest. Heel handig! We parkeren en lopen naar de Blackcomb Gondola. Deze gondel gaat naar Whistler Mountain. Het is een groot skigebied met heel veel liften en gondels. De opvang gaat ook een dagje met de kinderen naar boven, niet iedereen heeft er zin in 😢 Als we boven zijn worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht en we trakteren ons zelf op koffie met wat lekkers.

IMG_8765IMG_8768IMG_877149298bea-cc5a-4ff7-b66f-8f7e8aa2d68c

Dan stappen we in de Peak to Peak gondel, die de Blackcomb en de Whistler Mountain met elkaar verbindt. 4,4 km afstand en 436m hoogte!

IMG_8776IMG_8777
Als we over zijn, kunnen we nog hoger met een stoeltjeslift 😮 Ook daar stappen we in en komen bij een hangbrug die wel erg wiebelt, brrr. Ook komen daar mountainbikers met de stoeltjeslift naar boven en weer naar beneden razen, Fokke, iets voor jou?? We dalen weer af en stappen in een gondel met een glazen bodem. Als we weer helemaal beneden zijn, lopen we Whistler in. Een leuke stad waar in 2010 de Olympische Winterspelen waren. Tot nu toe mijn favoriet.IMG_8779IMG_8785IMG_8787IMG_8801IMG_8793IMG_8799IMG_8800b2ed09fb-8ce8-47db-80f6-7cb7bd40bc7dIMG_8802IMG_8807IMG_8809IMG_8815IMG_8818We gaan terug naar de camping na weer een prachtige zonnige dag. Wat hebben we al veel moois gezien.

1. Joke Rikken:
    5 september 2025
    Wat een geweldige belevenissen! Geen last van hoogtevrees dus! Vanwaar die badeendjes op die rand? Leuk om jullie zo te volgen😘
  2. Jan&Henny:
    PRACHTIG!!!!!!
  3. Diny:
    5 september 2025
    Wat een mooie ervaringen al en nog een paar weken te gaan....🍀
  4. Syl:
    Stoere bikkels hoor!!!
  5. Cecille:
    6 september 2025
    Jullie hebben al flink wat kilometers gereden. Hoeveel? Rijden jullie Miles of Km? 😎
    En zo een glaslift en Indiana Jones brug lijkt me zeer avontuurlijk 😅.
  6. Henk&Ans:
    11 september 2025
    Bijna 3200 km!
  7. Roelien:
    6 september 2025
    Wat een mooie foto's en omgeving
    Genieten ook voor het thuisfront
  8. Ingrid Arink:
    8 september 2025
    Zo fijn als je geen last hebt van hoogtevrees. Dan zie je de prachtigste natuur.
    Genieten voor jullie en ook voor ons, de volgers.
  9. Cecille:
    12 september 2025