Wells Gray Parc 1/2 september
3 september 2025 - Vancouver, Canada
Direct na het ontbijt en de koffie verlaten we de Whistler Campground in Jasper. Wat een grote camping is het. Ik denk dat er wel 1000 plekken zijn. Verder geen luxe, er zijn alleen douches en toiletten en zonder elektrisch. Ze zijn onderdeel van B.C. Parks. We gaan richting Clearwater in het Wells Gray Park. Een flinke rit, het is heel rustig op de weg. Onderweg zien we borden met eenriviersafari in Blue River. We stoppen daar en stappen in de boot.
Het is een catamaran op elektrisch. Onze gids heet Nienke en ja hoor, ze komt uit Nederland. We varen naar een groot meer en speuren op de oever naar beren. Iedereen is heel stil. Op het meer is een overstapplek gemaakt en dan gaat het beginnen. We stappen over in een soort speedboot. De gids weet precies waar de beren zich schuil hielden in de afgelopen tijd. We vliegen over het water om ineens heel stil in het water te stoppen en te speuren. Maar helaas. We don’t see a bear, just a dog 😜 Henk is goede maatjes met de hond, hij gaat steeds naast hem zitten. Het is ondanks dat we geen beren zien, een geweldige tocht.

En nog een foto van een beer, wel een neppe!
We komen rond 18 uur aan op Helmckenfalls campground. Nu weer wifi dus kan alles weer gecheckt worden.
Na een goede nachtrust wordt het vandaag een watervallendag. Het wordt erg warm vandaag maar we klagen niet. Vanaf Vancouver hebben we iedere dag stralend weer gehad. De 1ste waterval is Helmcken Falls, 75 meter hoog en de 4de hoogste waterval van Canada.

We lopen een heel stuk langs een steile afgrond. Geen hekjes, dus stevig op de benen blijven staan. De 2de is Dawson Falls, 20m hoog en 90m breed. Ze noemen het ook wel the little Niagara Falls en de echte gaan we binnenkort zien.

Dan de 3de, de Moul Falls. De enige waar je achterlangs kan lopen. Het is een uur heen en een uur terug maar het is echt een beloning. Super gaaf.

Ik loop er achter langs. En sta prachtig in het regenbooglicht. Een mooi teken!
Jan&Henny:3 september 2025WOW!!🤗
Yolanda:3 september 2025Fantastisch! Wat genieten😘
Jan&Henny:3 september 2025Wat een schitterende foto's!